Υπουργείο   Επικοινωνία   Χάρτης ιστότοπου

Languages

  • Ελληνικά
  • English

Main menu

Ο Γενικός Γραμματέας

Πελοπίδας Καλλίρης

Βιογραφικό

Ο Πελοπίδας γεννήθηκε το 1963 στο Βραχάτι της Κορινθίας. Μέχρι και την ενηλικίωσή του έζησε στην Κόρινθο και αποφοίτησε από το λύκειο της πόλης. Στη συνέχεια σπούδασε στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Από το 1986 έως το 1989, ο Πελοπίδας Καλλίρης εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις ευθύνης. 

Από το 1989 έως το 2004, άνοιξε τα επαγγελματικά του φτερά στην Ολυμπιακή Αεροπορία, ενώ αργότερα διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης & Επιμόρφωσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας. 

Το 2004 ορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας (ΟΔΙΕ), όπου παρέμεινε για δύο χρόνια.

Το 2006, ο Πελοπίδας Καλλίρης ανέλαβε επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τον Μάιο του 2008 εξελέγη Πρόεδρος στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας όπου και παρέμεινε έως το 2012.

Το 2012 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας θέση που κατείχε έως τον Μάιο του 2014. Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 εξελέγη αιρετός Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας. Τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Από τα φοιτητικά του χρόνια κιόλας, ο Πελοπίδας Καλλίρης ασχολήθηκε με το χώρο του συνδικαλισμού. Εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Σωματείου Επιστημονικού Προσωπικού της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς και μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Έχει υπάρξει επίσης εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ και μέλος του Προεδρείου της.

Είναι εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας από το 2005.