Υπουργείο   Επικοινωνία   Χάρτης ιστότοπου

Languages

  • Ελληνικά
  • English

Main menu

Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2022

Διαγωνισμός για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2022

Δηλώστε συμμετοχή έως την 1η Ιουλίου 2022

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σας καλεί να συμμετάσχετε στο Διαγωνισμό για τα «Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας 2022», που απευθύνεται Μόνο σε Δημόσιους Φορείς. Στόχος του Διαγωνισμού, είναι η αναγνώριση και επιβράβευση της αριστείας των δημοσίων φορέων που προωθούν την επιχειρηματικότητα και τις μικρές επιχειρήσεις σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Οι κατηγορίες Βραβείων στις οποίες μπορείτε να διαγωνιστείτε, είναι οι εξής:

  • Προώθηση Επιχειρηματικότητας
  • Επένδυση στις Επιχειρηματικές Δεξιότητες
  • Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Στήριξη της Ψηφιακής Μετάβασης
  • Υποστήριξη στη Διεθνοποίηση της Επιχείρησης
  • Υποστήριξη της Βιώσιμης Μετάβασης
  • Υπεύθυνη και Συνολική Επιχειρηματικότητα

Καθώς η μετάβαση στην «πράσινη» οικονομία αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά την αξιολόγηση όλων των προτάσεων ανεξαρτήτως κατηγορίας συμμετοχής, θα συνεκτιμηθεί ιδιαίτερα η ενσωμάτωση της διάστασης της βιωσιμότητας.

Υπάρχουν δύο στάδια επιλογής:

  • 1ο στάδιο (εθνικό): επιλογή από Επιτροπή, που ορίζεται από το Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας, των προτάσεων που θα προκριθούν στο ευρωπαϊκό σκέλος του διαγωνισμού.
  • 2ο στάδιο (ευρωπαϊκό): επιλογή από μια υψηλού επιπέδου Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή, των καλύτερων συμμετοχών (shortlist).

Κάθε Κράτος Μέλος έχει το δικαίωμα να αποστείλει για συμμετοχή στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό έως δύο (2) υποψηφιότητες, από δύο (2) διαφορετικές κατηγορίες. Η καλύτερη πρόταση που θα επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Κριτική Επιτροπή, θα βραβευθεί το Νοέμβριο 2022 στην Τσεχία.

Αν εκπροσωπείτε εθνική, περιφερειακή ή τοπική αρχή ή σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που έχει συμβάλει στην ενίσχυση της οικονομίας της περιοχής σας, σας καλούμε να καταθέσετε τις προτάσεις σας στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας το αργότερο έως την Παρασκευή Ιουλίου 2022 (ώρα 15.00)

Ειδικότερα, η διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό περιλαμβάνει τη συμπλήρωση και υποβολή του ΔΕΛΤΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σας ηλεκτρονικά (αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο αρχείου σε μορφή word και pdf), στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

E-mail: NikolopoulouO@ggb.gr και Garantzioti.I@ggb.gr  

Επισημαίνεται, ότι το Δελτίο Συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από διαβιβαστικό έγγραφο, προκειμένου να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου από την Υπηρεσία.

Το Δελτίο Συμμετοχής, το Επιχειρησιακό Εγχειρίδιο και το Ενημερωτικό Δελτίο που περιλαμβάνουν οδηγίες για τη συμμετοχή σας, είναι αναρτημένα παρακάτω.

Επίσης, μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο Facebook:

https://www.facebook.com/EvropaikaVraveiaEpixeirimatikotitas?ref=stream

και την επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Προώθησης της Επιχειρηματικότητας

https://blogs.ec.europa.eu/promotingenterprise/category/european-enterprise-promotion-awards/

 

Περιμένουμε τις αιτήσεις σας και σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!